Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šifra za kokain bila je “bjelan”, a grupa je imala razrađenu komunikaciju

Specijalci MUP-a RS protiv grupe napadača

Komunalni policajac iz Banja Luke Aleksandar Kisin banjulučkom Okružnom sudu izjavio je da je od optuženog Ognjena Brankovića zvanog Žorž četiri puta kupio kokain.

Kisin je bio svjedok tužiteljstva u procesu koji se vodi protiv Brankovića i još petero optuženih za šverc drogom. Na optuženičkoj klupi su još i suspendirani radnik banjulučkog gradskog poduzeća “Akvana” i bokserski sudac Jelenko Tamburić (53) i njegova Svjedok Kisin u sudu je rekao da je zaposlen u Gradskoj upravi Banja Luka i da dugo poznaje Brankovića.

– Čuo sam da on prodaje drogu i prvo sam ga pitao u augustu 2015. godine da li bi mi mogao nabaviti kokain. Zatim sam ga u septembru nazvao i kupio gram kokaina za 150 maraka. Poslije sam od njega kokain kupio za novu 2016. godinu, a potom i u februaru te godine.

Potom sam u martu otišao do kuće od Žorža od kojeg je kupio gram kokaina, ispričao je Kisin.

Dodao da ga je na povratku kući presrelo nekoliko policijskih vozila, pretresli ga oduzeli drogu te priveli.

Kisin je istakao da je drogu kupovao za sebe, ali ga je branitelj Brankovića odvjetnik Gordan Jovišević upozorio da je ranije kazao da je u martu drogu kupovao za društvo.

– Bio sam s prijateljem i nekim njegovim društvom iz Srbije. Kroz priču oni su pitali može li se naći droga. Rekao sam da može i to sam uzeo za sve nas, kazao je Kisin.

Svjedočio je i zet optuženih Vesne i Bodirože Marko Duvnjak, koji je istakao da želi da da iskaz iako je upozoren da to ne mora radi rodbinskih veza.

– Šurjak Bodiroža me jedne prilike zamolio da se provozamo i otišao sam s njim. Tokom vožnje on se dva puta zaustavio i izlazio iz auta, ali ga ja nisam pitao gdje ide. Poslije toga policija nam je popriječila put i pretresla nas. Kasnije sam čuo da je Bodiroži tokom pretresa ispao kokain iz gaća, rekao je Duvnjak.

Branković i ostali optuženi su da su činili zločinačko udruženje koje je od 2015. do marta 2017. godine kontinuirano prodavalo drogu na ulici. Grupom je rukovodio Branković koji je i nabavljao narkotike.

Imali su razrađenu međusobnu komunikaciju i putem telefona su dogovarali prodaju i nabavku droge. U tim dogovorima za kokain su upotrebljavali šifre kao što su “gume”, “bjelan”, “gudro”, “bombonice”.