Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokušaj ubistva kod Stoca

Sarajka pogođena u bradu, zadobila povrede opasne po život. Prijatelji drogirani i – uhapšeni

muphnk policija hnk
Foto: Fena/ Ilustracija

Sve osobe zatečene na mjestu događaja su odavale sumnju da su pod uticajem narkotičkih sredstava te su svi uhapšeni i privedeni u službene prostorije PS Stolac radi kriminalističke obrade, saopćeno je iz MUP-a HNK

Sve osobe zatečene na mjestu događaja su odavale sumnju da su pod uticajem narkotičkih sredstava te su svi uhapšeni i privedeni u službene prostorije PS Stolac radi kriminalističke obrade

Tridesetjednogodišnja M. T. iz Sarajeva, koja je pod još nerazjašnjenim okolnostima upucana u blizini mjesne crkve u naselju Prenj kod Stoca, pogođena je u bradu.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), Sarajka je zadobila teške povrede opasne po život.

Policijska stanica (PS) Stolac kritičnog dana u 17.50 sati je obavještena da se u blizini navedene crkve nalazi povrijeđena tada nepoznata ženska osoba.

-Na mjesto događaja izašli su policajci i u kući vlasništvo S. P. zatekli M. T. sa prostrijelnom ranom u predjelu brade koju je zadobila upotrebom vatrenog oružja od nepoznate osobe, preciziraju iz MUP-a HNK.

Na mjestu događaja su zatečeni i S. A. (42), E. P. (45), V. H. (34), S. B. (29), S. P.(40), svi iz Sarajeva, te I. R.(28) i A. J. (35), oba iz Stoca, kao i vozilo VW Golf vlasništvo S. A.

-Sve osobe zatečene na mjestu događaja su odavale sumnju da su pod uticajem narkotičkih sredstava te su svi uhapšeni i privedeni u službene prostorije PS Stolac radi kriminalističke obrade. Sa CUM Mostar su obavijestili da je M. T. zadobila teške povrede opasne po život, saopćeno je iz MUP HNK.

U saopćenju se dodaje da je o svemu upoznat tužilac, Sektor krimuinalističke policije MUP-a HNK te da je na mjestu događaja izvršen uviđaj gdje je došlo do izvršenja krivičnog djela – pokušaj ubistva.