Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Visoko

Provaljivali u kuće i vikendice, krali odjeću, hranu, tehniku i novac. Uhapšeni su

Foto: zenicainfo.ba
Ilustracija

Tokom kriminalističke obrade osobe G.R. i G.H. su ispitana u svojstvu osumnjičenih na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju i drugih krivičnih djela za koja se sumnjiče navedene osobe

Na području grada Visoko u proteklom periodu nepoznate osobe izvršile su više krivičnih djela “teška krađa” i “krađa”.

Kao meta počiniocima tih djela bile su kuće, vikendice i drugi objekti, a predmet otuđenja su bile tehničke stvari, novac, odjevni predmeti, razne vrste prehrambenih artikala i drugi predmeti – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su u vezi s tim poduzimali intenzivne mjere i radnje na dokumentovanju navedenih krivičnih djela i otkrivanju počinioca. Te aktivnosti su rezultirale identifikacijom osumnjičenih osoba, a radi se o osobama: G.R. (1986), G.H. (2000) i G.B.(1988), svi iz Visokog.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su 25. oktobra, zajedno sa službenicima Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom izvršili pretres stambenih i pomoćnih objekata koje koriste lica G.R., G.H. i G.B.. Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti; dva TV prijemnika, dva mobilna telefona, dva usisivača, jedna muzička linija, veća količina prehrambenih artikala i drugi predmeti koji potiču iz krivičnih djela, a koji će kao dokaz poslužiti za uspješno vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičene osobe G.R. i G.H. su lišene slobode i sprovedene u službene prostorije Policijske stanice Visoko, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada, dok je za G.B. raspisana operativna potraga obzirom da se nalazi u bjekstvu.

Tokom kriminalističke obrade osobe G.R. i G.H. su ispitana u svojstvu osumnjičenih na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju i drugih krivičnih djela za koja se sumnjiče navedene osobe.

Nakon kompletiranja obavještenja i prikupljenih dokaza, protiv navedenih osoba će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “teška krađa” i “krađa” – navodi se u saopćenju.