Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS

Predložen pritvor maloljetniku koji je pucao ispred Srednje metalske škole

tuzilastvo ks
Foto: Tužilaštvo KS

Maloljetniku je pritvor predložen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je sudiji za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu jednomjesečni pritvor za maloljetnika osumnjičenog da je jučer vatrenim oružjem ranio drugog maloljetnika u predjelu potkoljenice. Osumnjičeni će biti zadržan 24 sata, unutar kojih će sud odlučiti o daljim mjerama.

Incident se dogodio jučer oko 08:00 sati ispred zgrade Srednje metalske škole u Sarajevu, gdje je došlo do pucnjave i povrijeđen je jedan učenik kojem su konstatovane lakše tjelesne povrede. Zbog incidenta, nastava u ovoj školi bila je prekinuta, a održan je i sastanak, no mediji nisu dobili detalje o sadržaju sastanka.

Maloljetniku je pritvor predložen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela. Tereti se za izazivanje opće opasnosti, nanošenje lake tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja.