Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP KS potvrdio

Ponovo zapaljen automobil u Sarajevu

Foto: Crna-hronika.info

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Novi Grad, kao i pripadanici PVB Kantona Sarajevo koji su lokalizovali požar u 23:20 sati

Tokom noći sa petka na subotu, opet se dogodila paljevina putničkog motornog vozila u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ovaj put je zapaljeno vozilo Renault Laguna u naselju Buća Potok.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su se oglasili povodom ovog događaja i podijelili detalje.

“Dana 05.07.2024. godine u 23 sati u ulici Omera Kovača do broja 10, općina Novi Grad, došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke Renault Laguna, bez registarskih oznaka, koje je bilo parkirano na ulici.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Novi Grad, kao i pripadanici PVB Kantona Sarajevo koji su lokalizovali požar u 23:20 sati. Tom prilikom na vozilu je nastupila materijalna šteta, dok povijeđenih lica nije bilo”, stoji u saopćenju je iz MUP-a KS.

Iz MUP-a KS dodaju i da je “obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se u jutarnjim satima danas na licu mjesta izvrši uviđaj u prisustvu vještaka PPZ-a, te da se poduzmu sve druge potrebne mjere i radnje”, saopćili su iz MUP-a KS.