Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradačac

Policiji prijavljena “vika i galama”, na mjestu događaja zatekli izbodenog mladića

Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Izlaskom na mjesto događaja policijske patrole, potvrđeni su navodi prijave, zatečena su povrijeđena lica, o čemu je obaviješten dežurni tužilac KTTK-a

Policijskoj stanicai Gradačac kasno sinoć, oko 0,50 sati, prijavljeno je da se u Ulici Požaričkih branilaca čuje vika i galama, da je najvjerovatnije došlo do tuče kao i da ima povrijeđenih lica.

Izlaskom na mjesto događaja policijske patrole, potvrđeni su navodi prijave, zatečena su povrijeđena lica, o čemu je obaviješten dežurni tužilac KTTK-a, saopćili su iz gradačačke policije.

Povrijeđena lica F.H. (1994) i M.Š (1992), oba iz Gradačca, su sanitetskim vozilom prevezeni u JZU UKC Tuzla, gdje je M.Š. zbog teških tjelesnih povreda, zadobijenih ubodnih rana, koje najvjerovatnije potiču od hladnog oružja, zadržan na liječenju u JZU UKC Tuzla.

F.H. je nakon ukazane medicinske pomoći otpušten, te mu je oduzeta sloboda zbog sumnji u počinjenje – Ubistvo (u pokušaju), a nakon kriminalističke obrade, F.H. će uz Izvještaj sa dokazima biti predat dežurnom tužiocu KTTK-a na nadležno postupanje, saopćila je policija.

Uviđaj na mjestu događaja izvršili su istražitelji OKP PU Gradačac prema uputama postupajućeg tužioca, te se takođe preduzimaju i druge radnje u cilju dokumentovanja navedenog događaja.