Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon napada

Policija u Krupi odala počast ubijenom kolegi Maranu: “Bio je profesionalac i dobar istražitelj”

ozren maran
Foto. Fena

Ozren Maran bio je porodični čovjek, blizu penzije, a za svoje kolege i sugrađane ostao je upamćen kao predan profesionalac

U prostorijama Policijske stanice u Bosanskoj Krupi danas je postavljena fotografija Ozrena Marana (53), policajca koji je tragično stradao u sinoćnjem terorističkom napadu. Napad je rezultirao gubitkom njegovog života, dok je drugi policajac teško ranjen. Sindikat policije Unsko-sanskog kantona izrazio je duboko saučešće porodici stradalog policijskog službenika i uputio želje za brz oporavak teško povrijeđenom kolegi.

Omer Tahirović, načelnik Pete policijske uprave Policijske stanice Bosanska Krupa, prisjetio se svog kolege i prijatelja uputivši riječi hvala o njemu.

-Sa kolegom Ozrenom sam radio preko 25 godina i mogu kazati da je poslove na terenu uvijek obavljao doslijedno i profesionalno. U oblasti interventnih službi bio je nenadoknadiv i policajac koji je u svakom trenutku mogao da završi sve najsloženije intervencije. Doista je to bio jedan maksimum koji je mogao da se ostvari u policiji i uvijek je bio ocijenjivan maksimalnim ocjenama za svoj rad. – izjavio je Tahirović.

Ozren Maran bio je porodični čovjek, blizu penzije, a za svoje kolege i sugrađane ostao je upamćen kao predan profesionalac. Komandir Policijske stanice Bosanska Krupa, Željko Nedimović, opisao ga je kao iskusnog istražitelja i policajca.

-Bio je profesionalac i jako dobar istražitelj. Svaku funkciju koja mu je povjerena odradio je jako dobro i odlično je poznavao policijski posao. Naša policijska stanica je multietnična i nije bilo nikakvih problema do sada. Vrlo dobro sarađujemo i jako dobro smo rješavali sve zadatke, evo i sad su poduzeli krajnji napor da riješe ovu kompleksnu situaciju i na tome smo im zahvalni – kazao je Nedimović

Policijska stanica Bosanska Krupa danas se prisjeća svog kolege sa osjećanjem duboke tuge, dok porodica, prijatelji i kolege oplakuju gubitak čovjeka čije su iskustvo, posvećenost i predanost poslu kojeg je radio, ostavili neizbrisiv trag u zajednici.