Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup zhk

Policija objavila da je u sudaru Passata i kamiona poginuo 23-godišnji mladić

nesreća posušje
Foto: Bljesak.info
Za volanom Passata bio je 23-godišnji mladić koji je preminuo

Saobraćaj na dionici magistralne ceste bio je u potpunosti obustavljen do završetka uviđajnih radnji

U saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju, 28. jula, dogodila na magistralnoj cesti između Posušja i Tomislavgrada smrtno je stradao mladić S.R. (2001.).

Policijska uprava Posušje u 19.56 sati zaprimila je prijavu da se dogodila saobraćajna nesreća na dijelu magistralne ceste M-6.1 Posušje – Tomislavgrad u kojoj su sudjelovali vozač S.R. (2001.) s vozilom marke VW Passat bh. registarskih oznaka i vozač A.S (1972.) s teretnim vozilom marke “MAN N3” s priključnim vozilom “Schmitz Cargobull”, također bh. registarskih oznaka.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao vozač S.R. (2001.) dok je tjelesne povrede zadobio vozač teretnog vozila, saopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva unutarnjih poslova ZHK.

Saobraćaj na dionici magistralne ceste bio je u potpunosti obustavljen do završetka uviđajnih radnji koje su izvršili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Posušje.

Uviđajnim radnjama rukovodila je dežurna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Široki Brijeg, koja je naložila potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka saobraćajne nesreće.