Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za svirepo ubistvo Miloša Droce

milos droco

Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo je, a nadležni sud u cjelosti potvrdio, optužnicu protiv Gorana Ristića (22) iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u Brčkom u maju ove godine zajedno s još jednom osobom na svirep način lišio života Miloša Droce (23).

[yuzo_related]

Prema službenim rezultatima tužiteljske istrage ubistvo se dogodilo 23. maja ove godine oko 4 sata ispred pekare „Dan i Noć“ u brčanskom naselju Grčica nanošenjem oštećenom većeg broja ubodnih rana od kojih je smrtno stradao.

Sveobuhvatnom istragom Tužiteljstvo je utvrdilo je kako je svirepo ubistvo Droce izvršeno upotrebom noževa nanošenjem 13 dubokih ubodnih rana u predjelu vrata, leđa i nadlaktice oštećenog, a čemu je prethodila prepirka optuženog i njegova suizvršitelja s oštećenim.

Tužiteljstvo je zatražilo da se optuženom ponovno produži pritvor uslijed opasnosti od njegova bjekstva, te bojazni da će ometati kazneni postupak i da će ponoviti kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora o tri godine ili teža kazna, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.