Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četvorica uhapšenih

Pljačkali vozače koji su odmarali: Jednog pretukli, oteli mu Mercedes i izbacili na cestu

policija hnk
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Ilustracija

Uhapšeni su M.B. (1998.), Š.B. (2002.), M.B. (2006.) i H. B. (2003.) svi iz Mostara

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK jučer su uhapsili četiri osobe iz Mostara zbog sumnje da su izvršili dva razbojništva.

Uhapšeni su M.B. (1998.), Š.B. (2002.), M.B. (2006.) i H. B. (2003.) svi iz Mostara.

Brutalan napad

Naime, 29. maja 2024. godine u PU Mostar se obratio E. K.(1986.) iz Sarajeva te prijavio da se negdje na području Vrapčića kod Mostara zaustavio sa svojim privatnim motornim vozilom kako bi napravio pauzu i odmorio se od vožnje. Nedugo iza toga iza njega se zaustavilo drugo vozilo tamne boje nepoznate marke i iz kojeg su izašle tri nepoznate osobe, a od kojih je jedna osoba bila naoružana pištoljem te od istog otuđili mobilni telefon marke iPhone.

U Sarajevu jutros poginula žena

saobraćajna nesreća


U Sarajevu jutros poginula žena

Ovom prilikom jedna od navedenih nepoznatih osoba je udarcima pištoljem nanijela tjelesne povrede oštećenom nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

U petak 31. maja G. H. (1992.) iz Ljubuškog prijavio je, da su mu tokom noći s 30. na 31.5.2024. godine u mjestu Zaton (Mostar) uz magistralni put M-17 tri nepoznate osobe uz prijetnju oružjem oteli njegovo vozilo marke Mercedes C klase te istog uz upotrebu sile odveli u naselje Vrapčići gdje su ga pretukli i otuđili osobne stvari, da bi ga u jutarnjim satima odvezli u mjesto Kruševo te ga izbacili iz vozila i ostavili pored puta s teškim povredama.

Pronađeno oružje

Po naredbi Općinskog suda Mostar, izvršen je pretres kuće koju su koristile osobe lišene slobode, gdje su tom prilikom pronađena sredstva koja su korištena u izvršenju predmetnih kaznenih djela, jedna automatska puška, jedan pištolj, kao i sredstva koja su pribavljena izvršenjem krivičnih djela, navodi Bljesak.info.

Navedeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u Sektoru kriminalističke policije. O svemu je obaviješteno i nadležno tužilaštvo.