Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ljubuški

Pao ringišpil, povrijeđeno desetoro djece

pao ringišpil
FOTO: Hercegovina.info

Policijski službenici su jutros nastavili uviđaj, a tužitelj će izdati naredbe kako bi se utvrdio uzrok pada dijela konstrukcije ringišpila

Više maloljetnih osoba u Ljubuškom ozlijeđeno je u nezgodi nakon što je u predvečernjim satima pao dio konstrukcije ringišpila koji je postavljen prekoputa Gimnazije.

U trenutku pada na ringišpilu nalazilo se nekoliko osoba, a kako hercegovina.info saznaje nekoliko njih, mahom djece, prevezeno je kolima hitne pomoći do Doma Zdravlja u Ljubuškom kako bi dobili liječničku pomoć.

Kako je potvrdilaportparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona Mila Ćavar, do pada dijela konstrukcije ringišpila je došlo u predvečernjim satima 30. maja.

Nije poznat stepen povreda

Najmanje desetero maloljetnika je povrijeđeno u ovoj nesreći, oni su prevezeni u Dom zdravlja u Ljubuškom, kao i u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, no u ovom trenutku nije poznat stepen povreda.

“Sinoć oko 20 sati Policijska uprava Ljubuški je zaprimila prijavu Hitne pomoći Doma zdravlja da su 10-ero malodobne djece se javili iz razloga pružanja pomoći zbog pada ringišpila u Ljubuškom. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i isto osigurali, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj iz Širokog Brijega”, potvrdila je Ćavar za Klix.ba.

Policijski službenici su jutros nastavili uviđaj, a tužitelj će izdati naredbe kako bi se utvrdio uzrok pada dijela konstrukcije ringišpila.