Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija fup-a

Otkriven identitet uhapšenog kamatara, bacio bombu na kuću u Mostaru

uhapšen kamatar
Foto: FUP

Dobro poznato lice sarajevskoj policiji

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli operativnu akciju kodnog naziva „Jaguar“.

Akcija je vezana za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Izazivanje opće opasnosti“, “Teška tjelesna ozljeda“ „Iznuda“. Sve u vezi sa krivičnim djelom „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“.

Kako je objavio FUP, uhapšen je DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imenovane koju navedena osoba koristi.

Na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava

Tom prilikom je pronađen mobitel, sim-kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.

– Osoba lišena slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeno vremensko razdoblje vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudilo novac.

U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede – naveo je FUP.

Pokušao ubistvo Samira Linge

“Avaz” otkriva da je uhapšen Dženan Oputa dobro poznato lice sarajevskoj policiji. On je hapšen i u junu 2021.godine zbog sumnje da je pokušao ubistvo Samira Linge.

Kasnije ga je sud pustio na slobodu.