Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradačac

Osumnjičen za pokušaj ubistva: Nožem napao komšiju

policija traka uvidjaj
Ilustracija: Fena

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i vještačenja u ovom predmetu su u toku.

Postupajući tužilac je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Tuzli stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fehima Halilovića (30) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Bio pijan

Kako je saopćeno iz Tužilaštva TK, Halilović je osumnjičen da je u alkoholisanom stanju 8. septembra 2024. godine oko 00:40 sati u dvorištu svoje porodićne kuće u mjestu Požarike kod Gradačca, prvenstveno imao kraću verbalnu prepirku sa M.Š.

“Nakon toga je ušao u kuću, uzeo kuhinjski nož i oštećenom nanio povrede u predjelu lijevog ramena i ubodnu ranu u predjelu lica i glave, a kada je M.Š pao na zemlju, više puta ga je udario stopalom u lice. Oštećeni je nakon toga prevezen u UKC Tuzla gdje je zadržan na liječenju”, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Brzo uhapšen

Halilovića su pripadnici Policijske uprave Gradačac lišili slobode u jutarnjim satima te su obavili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ga predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i vještačenja u ovom predmetu su u toku.