Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Opljačkan Merkator u Sarajevu, razbojnik odnio novac

mercator safeta zajke
foto: screenshot
Mercator u ulici Safeta Zajke često je meta razbojnika, slika pokazuje pljačku od 15. septembra 2014.

Tom prilikom je otuđen neutvrđen iznos novca

U subotu u poslijepodnevnim satima opljačkana je prodavnica Merkatoru u sarajevskoj opštini Novi Grad. Policijski službenici PO Rajlovac obaviješteni su oko 17.45 sati da je u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, od strane jedne NN maskirane muške osobe izvršeno krivično djelo razbojništvo u prodavnicu “Merkator”.

Tom prilikom je otuđen neutvrđen iznos novca.

Razbojnik je upao u prodavnicu Merkator u trenucima kada je u Sarajevu počelo veliko nevrijeme u poslijepodnevnim satima.

Ovo je nije prvi put da je prodavnica Merkatora u ulici Safeta Zajke na meti pljačkaša, a vjerovatno ni posljednji. Prodavnica se nalazi na cesti koja vodi ka izlazu iz Sarajeva prema Zenici, ali i u blizini kružnog toka koji je ulaz / izlaz s autoceste A1. Nekoliko stotina metara dalje nalazi se i Petrol pumpa koja je također do sada pljačkana u nekoliko navrata.

O navedenom obaviješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici PU Novi Grad nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela,
identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Uhapšene dvije osobe

Dana 20.07.2024. godine (subota) u 19.10 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice A.Dž, rođen 1990. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu prijavitelja A.S.Dž iz Sarajeva.

Istog dana u 23.00 sati policijski službenici PU Centar lišili su slobode lice P.A., rođena 1992. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna ozljeda, počinjeno na štetu S.P., iz Sarajeva.

Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola

U toku proteklog dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 388 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva vozača za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, pet motornih vozila zbog isteka važnosti potvrde o registraciji, četiri vozila su isključena neregistrovana.