Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sud bih

Određen pritvor osumnjičenim u predmetu Edin Solaković i drugi

tuzilastvo-sud-bih-vstv-tuziteljstvo (3)

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama, krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe

Sud Bosne i Hercegovine je 9. decembra u predmetu Edin Solaković i dr., nakon održanog ročišta za određivanje pritvora osumnjičenim po prijedlogu Tužilaštva BiH od 9. decembra, donio rješenje kojim je osumnjičenim Edinu Solakoviću, Nerminu Hasanoviću, Adnanu Biščeviću i Edinu Šogolju određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 7. januara 2023. ili do nove odluke Suda.

Rješenje je donoseno zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a) b) i c) ZKPBiH – u odnosu na osumnjičene Nermina Hasanovića i Edina Solakovića, a u odnosu na osumnjičene Adnana Bišćevića i Fahrudina Šogolja zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke b) i c).

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama, krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, saopćeno je iz Suda BiH.