Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incident

Objavljena snimka tuče u Mostaru: Pokušali ući u školu, nastavnici razdvajali huligane

mup hnk skola
Foto: Bljesak.info
Ilustracija

Ispred mostarske srednje škole dogodila su se danas dva incidenta

Ispred mostarske srednje škole dogodila su se danas dva incidenta, piše Bljesak.

Prvi oko 9 sati za vrijeme velikog odmora. Iako su uposlenici Mašinsko-saobraćajne škole pozvali policiju i tražili postavljanje policijske patrola iz predostrožnosti što je odbijeno.

Oko 13 sati došlo je do novog incidenta prilikom čega je jedna osoba zadobila povrede nepoznatog stepena.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK kazao je ranije kako je identitet jedne maloljetne osobe koja je učestvovala u incidentu poznat, dok se za drugima traga.

Iako se radi o dvije škole pod jednim krovom, jedan od uposlenika škole kazao je kako nisu u pitanju sukobi između dviju škola, te da je u pitanju čisto delikventsko ponašanje.

Incidente ispred škole osudilo je i kantonalno ministarstvo prosvjete pozivajući nadležnih organa da poduzmu sve, zakonom predviđene radnje, kako bi počinioci ovog napada bili otkriveni i adekvatno sankcioniran.

“Neprihvatljiv je bilo koji oblik nasilja u našoj zajednici, a u obrazovnim ustanovama moramo imati nultu stopu tolerancije prema nasilju”, naveli su u saopćenju.

-Nekoliko tih, vjerojatno, maloljetnih osoba s kapuljačama, naoružani kamenjem, pokušali su ući u školu. Jedna profesorica ih je počela vraćati i tu je nastao metež, a pojedini učenici su počeli bježati i vrištati – opisuje za Bljesak uposlenica škole.

-Jedan se prolaznik umiješao kako bi oduzeo kamen jednom od učesnika i on je njemu razbio kamenom glavu, te je zadobio vrlo ružnu povredu iznad oka. Policija je sve to vidjela nakon što su došli tek nakon 15 minuta i to mi nije jasno. Njihov izgovor za nedolaženje je bilo da ih nema dovoljno – rekla je za Bljesak.info, te dodala da je cijela škola u šoku zbog ovakvih incidenata.