Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tučnjava kod mostara

Nakon što su ga dva puta uboli, upotrijebio startni pištolj

mup hnk
Foto: Fena/Arhiv

Medicinski tim pružio je liječničku pomoć Z.B. Na mjesto događaja izašli su u pripadnici interventne patrole Policijske postaje Mostar centar

Nepoznata osoba putem telefona pozvala je policijsku postaju Mostar sjever i prijavila tučnjavu pored jezera u naselju Bučići (sjeverno od naselja Vojno).

Policijska patrola je u naselju Vojno zaustavila osobe koje su učestvovale u tučnjavi, a riječ je o Z.B. (1969.), E.K. (1993.) i A.M. (1990.).

Kako se navodi iz Ureda za informiranje MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantona (HNK), Z.B. je iz nužne odbrane upotrijebio startni pištolj, jer je od strane A.M. zadobio dvije ubodne rane hladnim oružjem, kao i dvije posjekotine.

Medicinski tim pružio je liječničku pomoć Z.B. Na mjesto događaja izašli su u pripadnici interventne patrole Policijske postaje Mostar centar, kao i dežurni iz Odjela kriminalističke policije.

Na mjestu događaja je obavljen uviđaj, a o svemu je upoznat i dežurni tužitelj. E.K. i A.M. su lišeni slobode, saopćeno je iz Ureda za informiranje MUP-a HNŽ.