Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Mladić iz BiH koji je poginuo kriv je za tešku nesreću, preticao preko pune linije

Foto: Pixsell
Ilustracija (Fotografija nije s mjesta nesreće navedene u tekstu)

Pretekao je automobil, ali je morao naglo skrenuti u desno kako bi izbjegao direktni udar u automobil njemačkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera kojim je upravljao 32-godišnji njemački državljanin

Jučer oko 17 sati na državnoj cesti D-75 na području Tara dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su povrijeđene. Nesreću je skrivio 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom kojem je istekla saobraćajna dozvola i na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake.

26-godišnjak se kretao iz smjera Novigrada prema Taru te je u oštrom, nepreglednom zavoju nepropisno preko pune linije počeo pretjecati automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim se ispred njega kretala 26-godišnjakinja.

Povrijeđeni Ukrajinac i dvoje Rusa

Pretekao je automobil, ali je morao naglo skrenuti u desno kako bi izbjegao direktni udar u automobil njemačkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera kojim je upravljao 32-godišnji njemački državljanin.

26-godišnjak je prilikom skretanja udesno izgubio nadzor nad vozilom te je došlo do zanošenja automobila u lijevu stranu. Zabio se u teretno vozilo pulskih registarskih oznaka iz suprotnog smjera kojim je upravljao 45-godišnji ukrajinski državljanin.

26-godišnjak je poginuo te je nadležni državni odvjetnik naredio da se provede obdukcija nad njegovim tijelom. Ukrajinskom državljaninu i njegovim suputnicima, 48-godišnjem ruskom državljaninu i maloljetnoj ruskoj državljanki, pružena je liječnička pomoć. Još uvijek nije poznata težina njihovih ozljeda.

Od 17:15 do 21:45 sati cesta od Antenala do ulaza u Tar bila je zatvorena za promet te se vozilo obilaznim pravcima.