Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Majka ostavila djecu samu u stanu, policija i vatrogasci spriječili tragediju

policija ks mupks
Foto: Screenshot

Sada je poznato da je u pitanju majka, te da je uhapšena nakon prave drame koja na sreću nije završila tragedijom

Prava drama odvijala se jučer u sarajevskom naselju Grbavica kada je dijete od dvije godine primijećeno da stoji na vanjskom dijelu prozora na šestom spratu stambene zgrade. Ipak, zahvaljujući brzoj reakciji policije MUP-a KS i vatrogascima spriječena je tragedija.

Podsjećamo, iz MUP-a KS su prvo u svom biltenu saopštiili u da je “Dana 13.07.2024. godine u 22,20 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice T.M. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika. Lice lišeno slobode predato je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”.

Sada je poznato da je u pitanju majka, te da je uhapšena nakon prave drame koja na sreću nije završila tragedijom.

“Nešto prije 19 sati pripadnici Policijske stanice Novo Sarajevo zaprimili su poziv da je uočeno maloljetno dijete na prozoru šestog sprata zgrade u naselju Grbavica. Policajci su odmah s vatrogascima izašli na teren. Vrata je morao otvoriti vatrogasac jer s druge strane nije bilo odgovora nakon kucanja”, kazali su iz MUP-a KS.

Dodali su kako prilikom ulaska u stan osim dvoje maloljetne djece (2-godišnji dječak i 4-godišnja djevojčica) nisu zatekli nikoga više. Djeca su, kazali su, ostavljena bez nadzora.

“Jedan od vatrogasaca dječaka je sklonio s prozora na sigurno Kasnije je djecu preuzeo Centar za socijalni rad”, kazali su iz MUP-a KS za “Avaz”.

Prema istom izvoru, uhapšena osoba je majka djece, koja je u stan stigla tek oko 21 sat.