Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasio se i Galić

Kod uhapšenih graničnih policajaca pronađen novac, uzimali su ga i od stranaca

hapsenje granicna

Granični policajci su zahtijevali i primili novčani dar da u okviru svoje funkcije ne izvrše što bi morali, a novac su uzimali kako od stranih, tako i od državljana BiH, navode u Tužilaštvu BiH

Pet pripadnika Granične policije BiH, koji su uhapšeni na graničnom prelazu Bosanski Brod, osumnjičeni su da su omogućavali nezakonit prelazak granice za novčanu nadoknadu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH po čijem nalogu su izvršena hapšenja.

Granični policajci su zahtijevali i primili novčani dar da u okviru svoje funkcije ne izvrše što bi morali, a novac su uzimali kako od stranih, tako i od državljana BiH, navode u Tužilaštvu BiH.

Osumnjičeni će biti privedeni postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Iz Granične policije BiH prethodno je saopšteno da su petorica pripadnika Granične policije BiH, koji su bili raspoređeni na graničnom prelazu Bosanski Brod, uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U pretresu je pronađena određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potječe iz izvršenja krivičnog djela.

– Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, s njenim rukovodstvom na čelu, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koji uoče ili o tome imaju korisna saznanja – istakao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period bio je blokiran saobraćaj na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod.