Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kantonalni ministar

Katica se oglasio nakon samoubistva policajke: Najteži dan otkako sam ministar

Foto: Pixsell/Fena

Na željezničkoj stanici u Sarajevu, policijska službenica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je samoubistvo

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Aamir Katica oglasio se nakon što je jutros na Željezničkoj stanici u Sarajevu policijska službenica izvršila samoubistvo.

“Ovo je veoma težak dan za MUP Kantona Sarajevo, a meni lično jedan od najtežih otkako sam na poziciji ministra unutrašnjih poslova. Vijest da je naša policijska službenica počinila samoubistvo me veoma potresla i duboko suosjećam sa boli koji osjećaju njeni najbliži, izjavio je Katica.

Jedan život danas je zauvijek ugašen i molim sve pripadnike medija i javnost općenito da se prema ovom slučaju suicida odnose sa dužnom pažnjom, posebno vodeći računa o emocijama porodice, prijatelja, ali i radnih kolega naše policijske službenice.

Kao što je već rečeno, vrši se policijski uviđaj i bit će rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do ovog tragičnog slučaja suicida, ali nijedno objašnjenje neće ublažiti bol i gubitak koji sada osjećaju oni koji su ostali iza naše policijske službenice. Naše misli su sa njima”, zaključio je Katica u saopćenju.

Podsjećamo, na željezničkoj stanici u Sarajevu, policijska službenica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je samoubistvo.

Iz MUP-a KS nisu navodili više detalja i zamolili su za razumijevanje i profesionalno izvještavanje.