Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo ks

Jedan od dva jučer uhapšena muškarca u Sarajevu je Alen Bodulović, osuđivan zbog pucnjava

alen bodulović
FOTO: Arhiva

Alen Bodulović odranije je poznat policiji, najviše po vatrenim obračunima, za posljednju pucnjavu osuđen na devet godine

“Poslan je Općinskom sudu prijedlog za određiivanje pritvora za osumnjičenog Alena Bodulovića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Istraga se vodi zbog osnovane sumnje u počinjenje krivicnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti”, saopštili su iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, jučer je objavljena informacija da je Federalna uprava policije (FUP) u Sarajevu lišila dvije osobe slobode, “jedna inicijala A.B. (1987), ranije presuđivana za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, nanošenje teških tjelesnih povreda i ubistvo u pokušaju, koja se sumnjiči da je počinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te osobu inicijala I.K. (2001), koja se sumnjiči da je počinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”.

Inače, Alen Bodulović odranije je poznat policiji, najviše po vatrenim obračunima.

Alen Bodulović (tada 23-godišnjak) s još tri muške osobe hapšen je 2010. godine. Njih četvorica su tada hicima iz pištolja učestvovala u pucnjavi u kojoj je ranjen Mirza Imamović, zaštitar u klubu Atilla u Ulici Zmaja od Bosne 73 u Novom Sarajevu.

Bodulović je učestvovao i u pucnjavi 2015. godine u sarajevskom klubu “Podrum”. Na Kantonalnom sudu u Sarajevu, nakon ponovljenog postupka, 2018. godine izrečena mu je presuda Alenu Boduloviću od devet godina zatvora. Osuđeni su tada još i Edin Smajić, Alen Bistrivoda, Elvir Javorovac i Enis Kozić. Teretili su ih za pokušaj ubistva u klubu “Podrum” 2015. godine, izazivanje opće opasnosti i nasilništvo. Smajić je osuđen za nasilničko ponašanje na dvije godine i tri mjeseca zatvora, dok su Bistrivoda, Javorovac i Kozić za isto djelo osuđeni na po 12 mjeseci zatvora.

Dvije osobe ranjene u “Podrumu”

Bodulovića se teretilo da je 21. marta 2015. godine oko tri sata ujutro došao u klub Podrum u općini Stari Grad Sarajevo, u kojem su već bili Elvedin Škrijelj i Jasmin Gusinjac s kojim su se prepirali i potukli.

Prema navodima optužnice, Bodulović je nakon toga izvadio pištolj kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje te njime udario u glavu Jasmina Gusinjca koji je bio u društvu sa Škrijeljom, a potom ispalio najmanje dva hica iz pištolja, pogodivši Draška Erbeza koji je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu.

Ponovo je uslijedila tučnjava i Bodulović je ispalio više hitaca u Škrijelja koji je zadobio povrede grudi i stomaka opasne po život.