Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Jajcu

Izvučeno i drugo tijelo iz rijeke Plive, poznati identiteti utopljenika

pliva jajce utopljenik
Foto: Jajce Online

Tijelo muškarca otkrili ronioci iz Škotske

U subotu, 24. avgusta, na kupalištu Brana u Jajcu došlo je do tragične nesreće koja je rezultirala smrtnim ishodom.

Dvije osobe iz Donjeg Vakufa, E.Č. (rođen 1963. godine) i A. K. (rođen 2002. godine), izgubile su život uslijed utapanja, piše Jajce Online.

Na nesreću su slučajno naišli ronioci iz Škotske, koji su ronili u tom području. Uočili su tijelo muškarca srednjih godina i odmah obavijestili Policijsku stanicu Jajce, koja je zatim kontaktirala Gorsku službu spašavanja – Stanica Jajce.

Sinoć, oko 20 sati, pripadnik Gorske službe spašavanja, koji se slučajno zatekao na kupalištu Brana, pronašao je tijelo E.Č. na dubini od četiri metra u rijeci Plivi.

Nakon što je tijelo E.Č. izvučeno iz rijeke, otkriveno je da je s njim bio i A.K., tačnije sestrić. Obojica su prethodnog dana stigli na kupanje autobusom iz Donjeg Vakufa.

pliva ronioci utopljenik
Foto: Jajce Online

Zbog kasnog saznanja o nesreći, potraga za drugim tijelom nije bila moguća odmah. Potraga je nastavljena jutros, kada su pripadnici ronilačkog tima Gorske službe spašavanja Jajce uočili tijelo A.K. na kupalištu Brana i izvukli ga na površinu.

– Pronašli smo i drugo tijelo i predali ga policiji. Nažalost, neko mora obaviti i taj dio posla. Tragedija je velika jer je riječ o mladom čovjeku. Jedan se počeo utapati, a drugi je pokušao pomoći, no na kraju su obojica potonuli. Prema informacijama koje imam, mlađi od njih dvojice bio je slabiji plivač, ali to je samo pretpostavka, kazao je predsjednik Gorske službe spašavanja – Stanica Jajce Safet Karadžić.

Istraga o okolnostima ove tragične nesreće je u toku, a uviđaj na mjestu nesreće obavljaju pripadnici Policijske uprave Jajce.

O incidentu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.