Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pokušaj ubistva u tuzli

Izboden muškarac, prebačen je na UKC gdje se nalazi u hirurškom šoku. Jedna osoba uhapšena

Foto: Pixsell
Ilustracija

Na mjestu događaja zatečeno je i lice A.I. (1970) iz Tuzle, kojem je zbog sumnji da je hladnim oružjem teško povrijedio M.I. oduzeta sloboda

U srijedu je u tuzlanskoj ulici Ivo Andrić došlo do fizičkog obračuna u kojem su jednoj osobi nanesene teške tjelesne povrede.

U srijedu u 16,45 sati, Upravi policije MUP TK-a, prijavljeno je od strane dežurnog medicinara Doma zdravlja Tuzla da se ulici Ive Andrića u Tuzli, nalazi povrijeđeno lice kojem se ukazuje medicinska pomoć.

U vezi navedene prijave, na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Centar, kojom prilikom je zatečeno povrijeđeno lice M.I. (1986) iz Tuzle, inače nastanjeno na navedenoj adresi, koje je sanitetskim vozilom Doma zdravlja prevezeno na UKC Tuzla, gdje su na Klinici za hirurgiju, licu M.I. konstatovane teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju u hiruškom šoku.

Na mjestu događaja zatečeno je i lice A.I. (1970) iz Tuzle, kojem je zbog sumnji da je hladnim oružjem teško povrijedio M.I. oduzeta sloboda, te je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok su uviđaj i druge potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PU Tuzla i PS Centar.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni A.I. će, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pokušaj ubistva, u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva TK na daljnje nadležno postupanje.