Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Vinište"

FUP u akciji: Dvije osobe uhapšene, na tri lokacije pronađeno 45 stabljika kanabisa

marihuana kanabis
Foto: FUP

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, s područja Konjica, tokom 2024. godine, organizovali neovlašten uzgoj opojne droge

Policijski službenici Federalne uprave policije su 1. i 2. septembra poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršili pretresanje osoba i uviđaj na tri lokacije, a u vezi sa dokumentovanjem krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

kanabis marihuana
Foto: FUP

U sklopu navedene operatine akcije, kodnog naziva “VINIŠTE“, izvršeni su pretresi osoba i tri uviđaja na području Konjica, te su tom prilikom uhapšene osobe inicijala E.M. (1980) i A.A. (1985) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela, kojom prilikom je pronađeno 45 stabljika Cannabisa i određena količina osušene i pripremljene biljne zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis“.

kanabis
Foto: FUP

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, s područja Konjica, tokom 2024. godine, organizovali neovlašten uzgoj opojne droge, odvojene u tri parcele na kojima su proizvodili, odnosno, uzgajali pronađenu opojnu drogu, a koju su dijelom pripremljenu čuvali u stanu gdje borave.

Navedene osobe su uhapšene i kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.