Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri osobe povrijeđene u sudarima kod Bosanske Gradiške i Milića

Policija-RS-noc
FOTO: Ilustracija

Dvije osobe povrijeđene su u saobraćanoj nezgodi sinoć na magistralnom putnom pravcu Banja Luka-Bosanska Gradiška, u mjestu Brestovčnina.

Sudarili su se motocikl “honda“, kojim je upravljao Miloš Popović (1996.) iz Bosanske Gradiške, i biciklistinja Sabina Kozličić (1960.) također iz te općine. Oboje su povrijeđeni.

Popoviću je pružena je ljekarska pomoć u Opštoj bolnici Bosanska Gradiška, dok je Kozličić zadržana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopćeno je danas iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode obavila je dežurna tužiteljka Okružnog tužilaštva Banja Luka Zorica Baroš, zajedno s pripadnicima policije iz Bosanske Gradiške.

U toku su istražne radnje i mjere na rasvjetljavanju okolnosti saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je teže povrijeđena a druga lakše u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer na magistralnom putu Milići – Zvornik, u mjestu Nova Kasaba.

Teško je povrijeđen vozač “forda“, Z.G. iz Bijeljine i zadražan je na liječenju, a lakše povrede zadobio je S.N., koji je bio za volanom “pasata“, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Policija iz Milića izvršila je uviđaj, istraga je u toku.