Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zovi do

Drama u Hercegovini: Migrant pucao i bacao bombe, pa se zabarikadirao u napuštenoj kući

migrant
FOTO: Screenshot

Srni je potvrđeno da je ovom događaju prethodilo bacanje bombe na jednog mještanina, čija je porodica rekla da ga je geler samo okrznuo

U nevesinjskom selu Zovi Do, smještenom na regionalnom putu prema Berkovićima, došlo je danas do pucnjave u kojoj niko nije povrijeđen.

Kako BN saznaje, policija je upala u kuću i uhapsila najmanje jednog migranta.

RTRS je javio da je migrant navodno prije nekoliko dana jednom od mještana ukrao ovcu, da bi ga danas i fizički napao, nakon čega je napadnuti mještanin pozvao policiju.

Prema istom izvoru migrant se zabarikadirao od 18.00 sati u, kako mještani navode, napuštenoj kući u kojoj je i prethodnih dana boravio i iz koje je pucao na mještane i policiju, a potom i bacio bombe.

Na mjestu događaja stigao je veliki broj nevesinjskih policajaca, a stigla je i Žandarmerija iz Trebinja.

BN prenosi tvrdnje mještana da je policija izvela migranta iz kuće, ali Policijska uprava Trebinje još uvijek se nije oglasila.

Srni je potvrđeno da je ovom događaju prethodilo bacanje bombe na jednog mještanina, čija je porodica rekla da ga je geler samo okrznuo.

Iz Policijske uprave (PU) Trebinje je prethodno saopćeno da niko nije povrijeđen te da u neposrednoj blizini nema civila. Kazali su da jedna osoba koja puca iz kuće želi razgovarati s policajcima na engleskom jeziku.

Iz PU Trebinje nisu navodili da li se uz naoružanu osobu u kući nalazi još neko. Pogledajte s snimku s lica mjesta…