Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predati u Tužilaštvo

Drama u Banjoj Luci: Odbili da se zaustave, udarili u policijski automobil, pa uhapšeni s kokainom

Foto: ATV/ Ilustracija

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, V.S. i L.P. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjalučka policija uhapsila je juče V.S. iz ovog grada koji je, nakon što se oglušio o njihovu naredbu da zaustavi vozilo audi, dodao gas i tom prilikom oštetio dva policijska vozila.

Bježali prema Vrbasu

On i suvozač L.P. su se nakon toga dali u bijeg prema rijeci Vrbas, gdje su pokušali baciti pvc vrećicu sa kokainom, ali su obojica uhapšeni.

Kod V.S. je kasnije, a tokom pretresanja stana pronađena droga kokain i marihuana.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Banjaluka, oni su juče u okviru aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, uhapsili V.S. iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i L.P. zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

“Istog dana oko 12.40 časova u Banjaluci, prilikom zaustavljanja i kontrole, V.S. koji je upravljao vozilom audi se oglušio na zakonito izdato naređenje policijskih službenika i stavljajući u pogon vozilo kojim je upravljao izazvalo saobraćajnu nezgodu, i tom prilikom su nastala oštećenja na dva službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, S.V. i L.P. su nakon zasutavljanja, izašla iz vozila, te se dala u bijeg trčeći prema koritu rijeke Vrbas, kojom prilikom je L.P. pokušao odbaciti i uništiti pvc vrećicu u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain”, navode iz PU Banjaluka.

Policajac povrijeđen

Dodaje da su L.P. i policijski službenik zadobili tjelesne povrede i ljekarska pomoć im je ukazana u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

“Na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, istog dana, pretreseni su stan i druge prostorije u Banjaluci, koje koriste navedeni, kao i vozilo audi, koje koristi V.S., kojom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 138,6 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oko 21 gram zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, navode iz PU Banjaluka.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, V.S. i L.P. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.