Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bratunac

Brutalno pretučena doktorica u Domu zdravlja, smještena je na intenzivnu njegu

dom zdravlja bratunac
Foto: RTVBN

Pretučena doktorica je bila na radnom mjestu kada su je za sada nepoznate osobe izudarale

Iz Policijske uprave Zvornik potvrdili su za Nezavisne novine da su noćas u 0.55 časova zaprimili prijavu da je doktorica pretučena u Domu zdravlja u Bratuncu.

Radi se o doktorici Snežani Stojanović, saznaje RTVBN.

Zbog zadobijenih povreda doktorica je iz Bratunca transportovana u bolnicu u Zvorniku.

Kako saznaje RTVBN, od udaraca je zadobila prelom vilice i povrede grudnog koša. Nalazi se na intenzivnom odjeljenju.

Porodica doktorice Stojanović je u šoku. Ne mogu, kažu, da vjeruju da se ovakve stvari dešavaju. Sve se odigralo u samoj blizini Policijske stanice koja je tri minuta udaljena od DZ Bratunac.

Pretučena doktorica je bila na radnom mjestu kada su je za sada nepoznate osobe izudarale.

Motiv nije poznat.

Oglasilo se entitetsko ministarstvo

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS najoštrije osudilo je napad na doktoricu Snežanu Stojanović zaposlenu u Domu zdravlja Bratunac, zbog kojeg je hospitalizovana u zvorničkoj Bolnici i zatražilo od nadležnih da što prije kazne napadača.

Iz Ministarstva je saopšteno da očekuju ažurno postupanje nadležnih organa kako bi se počinilac što prije kaznio u skladu sa zakonom.

“Uvažavajući da svaki građanin ima pravo na zdravstvenu zaštitu uz poštovanje najvišeg standarda ljudskih prava, kao i fizički i psihički integritet i bezbjednost svoje ličnosti, napominjemo da i zdravstveni radnici u obavljanju svog posla moraju da od pacijenata i njihovih porodica dobiju isti nivo poštovanja, svoje radno mesto smatraju sigurnim”, navodi se u saopćenju.