Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anis Krivić

Bivši ministar u Vladi KS vozio službeno vozilo pijan i skrivio nesreću. Htio se i tući

Foto: Screenshot/Facebook/YouTube

Kako se saznaje, Krivić je nakon nesreće fizički nasrnuo na drugog učesnika nesreće, a objavljen je i snimak incidenta

Anis Krivić, bivši ministar obrazovanja KS u Vladi Marija Nenadića , učestvovao je sa službenim vozilom u saobraćajnoj nesreći u centru Sarajeva 12. augusta u večernjim satima, pritom je bio u alkoholisanom stanju.

Kako se saznaje, Krivić je nakon nesreće fizički nasrnuo na drugog učesnika nesreće, a objavljen je i snimak incidenta.

Incident je potvrdio i MUP KS, tvrde da se dogodio u 20,00 sati.

“U nezgodi su učestvovali motorno vozilo VW Passat kojim je upravljao S. A. i motorno vozilo škoda fabia kojim je upravljao A. K. Uviđaj saobraćajne nezgode su obavili policijski službenici, te je prilikom preduzimanja službenih radnji utvrđeno da vozač A. K. kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu i saobraćajnu dozvolu za predmetno vozilo.

Oba vozača su podvrgnuta alkotestiranju, kojom prilikom kod vozača S. A. nije registrovano prisustvo alkohola u organizmu, dok je kod vozača A. K. konstatovano prisustvo 1,68 promila alkohola u organizmu. Vozač A. K. je prevezen u službene prostorije PS Centar, i zadržan u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja (ZOOBS) na putevima u BiH, do otrežnjenja”, saopćio je MUP KS.

Oglasio i KUIP

Povodom ovog slučaja, oglasila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUIP) KS, čiji je Krivić zaposlenik.

“Povodom saobraćajne nezgode koja se 12. augusta 2024. godine u večernjim satima dogodila ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u kojoj je učestvovao službenik Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS obavještavamo javnost da je prema službeniku koji je upravljao službenim motornim vozilom pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti i kršenja Etičkog kodeksa, te će u skladu sa zakonskim propisima biti poduzete predviđene mjere.

S tim u vezi, ostvareni su kontakti sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te se provode i ostale aktivnosti na prikupljanju potrebnih činjenica i dokaza za utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti našeg službenika.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo kao jedan od nosilaca provedbe zakona svojim postupanjem može biti primjer dosljedne primjene zakonskih propisa, dok uposlenici ovog organa treba da budu uzor primjernog ponašanja i zakonskog postupanja”, saopćio je KUIP.