Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nasilje u porodici

Bh. pjevačicu brutalno pretukao suprug, uhapšen je i smješten u KPZ Zenica

Foto: Društvene mreže

Povodom ovog slučaja oglasila se i Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, te izrazila zabrinutost i osudu nasilja u porodici i brutalnog premlaćivanje Aldine Bajić od njenog supruga

Bosanskohercegovačka javnost šokirana je snimkom brutalnog nasilja nad bh. pjevačicom Aldinom Bajić, koju je u njihovom zajedničkom domu brutalno pretukao njen suprug Adis Cigura.

Cigura je nakon napada uhapšen, te mu je na zahtjev nadležnog tužilaštva određen pritvor i smješten je u KPZ Zenica.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama, a koji je, kako se navodi, objavljivao i sam Cigura, vidi se Aldina kako sjedi i njen suprug koji kleči pored sofe. U prostoriji je prisutna i nepoznta žena, te mali pas. U jednom trenutku Adis traži od Aldine telefon, koji mu ona daje. On je potom više puta udara šakom po glavi i svlači sa sofe. Na snimku se vidi i da je vuče za kosu po podu i udara nogom.

Nesretna žena je nakon brutalnog napada izgubila svijest i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.

Video je osvanuo na društvenim mrežama.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, te izrazila zabrinutost i osudu nasilja u porodici i brutalnog premlaćivanje Aldine Bajić od njenog supruga.

Navodi se da ovaj incident ističe ozbiljan problem koji zahtijeva hitnu pažnju i djelovanje svih članova društva, posebno institucija odgovornih za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici.