Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pu banjaluka

Banjalučanin i osam Tuzlaka osumnjičeni za malverzacije pri dobijanju kredita

mito korupcija
FOTO: D. B.
Ilustracija

Priložili neistinite podatke i dokumentaciju, na osnovu kojih su im odobreni i isplaćeni krediti u ukupnom iznosu od 52.600 KM

Policijska uprava Banjaluka podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, izvještaj protiv devet osoba zbog malverzacija pri dobijanju kredita.

Izvještaj je dostavljen protiv A.P. iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinio osam krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u sticaju sa osam krivičnih djela falsifikovanje isprave.

Takođe i protiv: J.I, B.I, E.D, B.Č, E.D, F.B, A.H. i I.Z, svi iz Tuzle, zbog počinjenih krivičnih djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave.

“Osoba A.P. se sumnjiči da je kao službenik mikrokreditne fondacije u Banjaluci od 9. avgusta 2023. do 21. marta 2024. godine zloupotrijebila položaj i u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, izradila, ovjerila i priložila falsifikovanu dokumentaciju za klijente u cilju odobravanja kreditnih sredstava. Tako je klijentima i mikrokreditnoj fondaciji pričinila materijalnu štetu od 23. 403 KM”, navodi se u saopštenju.

Odobreni i isplaćeni krediti u ukupnom iznosu od 52.600 KM

Kako se dodaje tuzlaci se sumnjiče da su u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi tokom novembra 2023. godine, te januara i februara 2024. godine podnijela zahtjeve za kredite mikrokreditnoj fondaciji u Banjaluci uz koje su priložili neistinite podatke i dokumentaciju, na osnovu kojih su im odobreni i isplaćeni krediti u ukupnom iznosu od 52.600 KM, te za navedeni iznos oštetili mikrokreditnu fondaciju.