Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Lovac"

Akcija SIPA-e u Sarajevu zbog droge: Uhapšena jedna osoba, oduzeto oružje i heroin

sipa akcija

Prilikom vršenja pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta jedna puška i pištolj, veća količina municije i dva pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru operativne akcije “Lovac” izvršili pretres na jednoj lokaciji na području Sarajeva i lišili slobode jednu osobu, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode sprovedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti ispitana u svojstvu osumnjičenog, te će po okončanju navedenih radnji biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prilikom vršenja pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta jedna puška i pištolj, veća količina municije i dva pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Navedene aktivnosti provode se u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih Kantona Sarajevo a po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.