Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija izvlačenja auta iz vode u kojem su stradale četiri osobe trajala više od tri sata

automobil visoko
Foto: Screenshot/YouTube

Automobil je izvučen iz nabujale rijeke u akciji koja je trajala više od tri sata

U ranim jutarnjim satima dogodila se tragedija u mjestu Dobrinje kod Visokog u kojoj su život izgubile četiri osobe koje su ostale u putničkom automobilu marke Mercedes koji je završio u rijeci Bosni.

U automobilu je bila i peta osoba, mladić koji je ispao iz automobila kroz zadnje staklo. Njega su vozači pronašli povrijeđeno pored ceste i nije bio u komunikativnom stanju. Hitno je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenicu.

Stradala tri mladića i djevojka

Tokom noći oko 3,00 sati kada je došao svijesti, zdravstveni radnici su odmah obavijestili policiju da je izjavio kako se s njim u vozilu nalazilo još četiri osobe i da je automobil sletio u rijeku Bosnu.

U automobilu Mercedes su se nalazili P.A. kao vozač, te K.A., S.S., D.B. i B.M kao suvozači. Tri mladića i djevojka su iz Sarajeva, Visokog i Kiseljaka a njihova godišta su 1995, 2002, 2003. i 2004.

Automobil je izvučen iz nabujale rijeke u akciji koja je trajala više od tri sata.

Mercedes je bio u neprepoznatljivom stanju a preofesionalni timovi su morali posebnim metodama izvlačiti vozilo jer se u istom nalazi četiri tijela. Izvlačenje je otežavala nabujala rijeka Bosna, piše Crna hronika.

Policija se nalazi na licu mjesta i trakama je ograđeno mjesto gdje su osobe sletjele u rijeku.