Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić razgovarao sa predsjednikom Skupštine Republike Makedonije

DSC_0093

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić susreo se danas u Skoplju sa predsjednikom Skupštine Republike Makedonije Talatom Xhaferijem.

Razgovarali su o bilateralnoj saradnji i unapređenju političkih odnosa. Konstatovano je da su odnosi dvije zemlje vrlo dobri i prijatelјski, bez otvorenih pitanja. Istaknuto je da su obje države zainteresovane za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i posebno ekonomske saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao predsjednika Skupštine Makedonije Xhaferija sa aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je provođenje reformi i ubrzanje evropskog puta kao prioritete rada Vijeća ministara BiH. Rekao je da je BiH predajom odgovora na Upitnik Evropske komisije pokazala da ima volju, znanje i kredibilitet da stekne kandidatski status.

Naglasio je da je važno podstaći intenziviranje saradnje između BiH i Makedonije u integracionim procesima i približavanju EU putem procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).

Sastanku je prisustvovala ambasadorica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić.