Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić posjetio forum inovacija “Sarajevo Unlimited 2017”

Sarajevo Unlimited 2017 – denis zvizdic

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić posjetio je danas Drugi regionalni forum inovacija “Sarajevo Unlimited 2017”, koji se održava od 2. do 4. novembra u Domu mladih.

Zvizdić je nakon obilaska i razgovora s učesnicima kazao novinarima da želi čestitati organizatorima sajma inovacija i uopće mladim ljudima koji su došli na ideju da organiziraju druge mlade inovatore, ljude koji imaju brojne talente u različitim oblastima i koji su osmislili brojne ideje koje je imao priliku vidjeti.

Pozvao je sve one koji imaju mogućnosti i kapacitet da pokrenu određene investivcije, da posjete ovaj sajam inovacija jer je, kako je kazao, sasvim siguran da će moći naći ideje koje mogu realizirati u samoj praksi.

Zvizdić je podsjetio da već par godina sarađuje na ovome projektu, te da su ovo događaji koji daju i bude dodatni optimizam.

– Ko god u BiH i konkretno u Sarajevu želi, na neki način, da se napoji ili nahrani novim optimizmom i da vide da je ustvari razvoj inovativnog društva osnova za razvoj kompletne države, treba da posjeti ovakav sajam – poručio je Zvizdić.

Istaknuo je da bez adekvatnog obrazovanja, bez pravih znanja i iskustava, bez naučno-istraživačkog elementa, bez inovacija, ne možemo govoriti o društvu znanja, ne možemo govoriti o naprednom društvu i ne možemo govoriti o ekonomskom razvoju.

Kazao je da ovi mladi ljudi zaslužuju podršku i da će, što se tiče nivoa BiH, sve uraditi da i dalje podržavaju ovakve i slične manifestacije i stvaraju ambijent koji će im omogućiti da svoje ideje pretvore u realne, konkretne projekte koji mogu imati i jednu komercijalnu proizvodnju, odnosno primjenu u samoj praksi.

– Ja sam jedan od partnera ovoga projekta. I dalje ostajem potpuno orijentisan i privržen da kroz različite organizacije poslovne zajednice pomognemo ovakve projekte, odnosno da im nađemo partnere koji će ući u konkretnu realizaciju ili proizvodnju njihovih proizvoda. Sa nekima od njih smo već razgovarali. Oni su mi, na neki način, dali određene firme koje vide kao svoje buduće partnere – naveo je Zvizdić, te dodao da je on preuzeo tu vrstu obaveze i da će razgovarati s takvim kompanijama.

Dodao je kako misli da će veliki dio ovakvih ideja moći biti realiziran u samoj praksi.