Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Zubčević za CD

Dragan, Milorad i Bakir su lažne patriote, oni nisu bili borci u ratu, zbog njih smo u košmaru

edin zupcevic

Lagumdžija je zombi koji tumara u backstageu političke scene u BiH, istakao je Zubčević

Direktor Jazz festivala i kolumnista Edin Zubčević gostovao je u subotnjem izdanju Centralnog dnevnika na FACE TV-u te se osvrnuo na dnevno-političku situaciju u BiH.

– Mi smo uspavano društvo, ne sanjamo ni kada spavamo, osim košmare i nećemo se nikada probuditi. Oko nas su lažne patriote. Dragan, Milorad i Bakir nisu bili borci u ratu, a puna su im usta patriotizma – kazao je, između ostalog, Zubčević u gostovanju kod Senada Hadžifejzovića.

Komentirao je i posljednja dešavanja u Kantonu Sarajevo, te se osvrnuo na rad “šestorke”.

– Damir Marjanović je preletaner, ljevice nemamo, Lagumdžija je zombi koji tumara u backstageu političke scene u BiH, istakao je Zubčević, te dodao:

– Ljudi po svaku cijenu hoće da budu na smetljištu historije tako što apologetiziraju fašistu Mustafu Busuladžića.

Prokomentarisao je i vječno aktuelnu temu, situaciju u KCUS-u.

– Dr. Sebija mi je porodila suprugu, nemam zamjerke. Uradila je to profesionalno i bez štele. Ali kada je rekla da niko neće liječiti djevojčicu Nadin, tu je bio kraj. Tada se završava karijera doktora. Pa, u ratu smo liječili zarobljenike! Ona je omražena, ponaša se kao političar, kao suprug Bakir. Bahata je, drska, misli da joj niko ništa ne može – naglasio je Zubčević.

Šta je rekao o Draganu Čoviću, Miloradu Dodiku, Elmedinu Konakoviću, Željku Komšiću, Fahrudinu Radončiću pogledajte u snimku gostovanja.