Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog saobraćajne nesreće otežano saobraćanje na M-17 kod Žepča

stop policija

Zbog saobraćajne nezgode i dalje se otežano, jednom trakom, saobraća na magistralnom putu M-17, na lokalitetu petlje Žepče.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i povremeno pojačan promet vozila.

Zbog održavanja nogometne utakmice Bosna i Hercegovina-Irska u večernjim satima očekuje se pojačan promet vozila na svim putevima u Zenici i u okolini Zenice. Podsjećamo vozače da se na petlji Blatuša u Zenicu ulazi jednom trakom, dok se iz Zenice izlazi na petljama Radakovo i Lašva. Napominje se da će nakon utakmice, a radi rješavanja saobraćajne gužve koja se očekuje, privremeno biti otvoren izlaz na petlji Blatuša, a za to vrijeme ulaz u Zenicu na ovoj petlji bit će natkratko obustavljen. Apeluje se na vozače da poštuju upute policije.

Zbog izvođenja redovnih radova na održavanju tunela Gaj i Igman večeras od ponoći do 5 sati ujutro saobraćaj će biti obustavljen na autoputu A-1 dionici Tarčin-Sarajevo zapad.

Tokom noći mogući su nailasci na dionice sa smanjenom vidljivosti zbog magle ili niske oblačnosti. Preporučuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na putevima.

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se oko pola sata, dok na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.