Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS

Zatraženo produženje pritvora za još dva mjeseca Berilu, Milišić i Mulaosmanoviću

ibro berilo
FOTO: CIN
Ibro Berilo

Oni su uhapšeni u okviru akcije “Incitat” zbog sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca. Naknadno je uhapšen i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca osumnjičenima Ibri Berilu, Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću.

Produženje je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Pomenuti su uhapšeni u akciji kodnog naziva ‘Incitat’ zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca. Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva, radi se o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu je početkom augusta odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima Berilu, Nađi Milišić, Adisu Mulaosmanoviću, dok je Edini Džigal izrečene mjere zabrane.

Oni su uhapšeni u okviru akcije “Incitat” zbog sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca. Naknadno je uhapšen i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma.

Hapšenju su prethodili pretresi na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo, među kojima su prostorije Općine Trnovo i firme LOK-PIL d.o.o. Sarajevo, te još nekoliko lokacija na Bjelašnici.