Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zasjeda Parlament BiH, jedna od tema i javni RTV sistem

BiH

parlament bih
Foto: I. Kralj

Predstavnički dom Parlamenta BiH trebao bi na sjednici, koja je počela jutros, razmatrati zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu razmatra po hitnom postupku.

Kako je obrazloženo, izmjene su predložene u hitnu proceduru da bi se osiguralo nesmetano finansiranje i rad tri javna RTV sistema BiH.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme kojeg je predložilo Vijeće ministara, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o odlikovanjima, Prijedlog službene verzije prečišćenog teksta Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera i Prijedlog službene verzije prečišćenog teksta Zakona o državljanstvu BiH.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj o radu Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma za 2015. godinu, Izvještaj o radu Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma za 2015. godinu, te Izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2015. godinu.