Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zasjeda Parlament BiH: Denis Zvizdić ostavio zastupnike bez odgovora (FOTO)

BiH

parlament bih
Foto: I. Kralj

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ponovo je ostavio bez odgovora više poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, jer se ni danas nije pojavio na početku sjednice ovog Doma u dijelu predviđenom za odgovore na poslanička pitanja.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac upozorio je da sredinom aprila ističe rok od 120 dana, koji su nosioci najviših funkcija u institucijama Republike Srpske i lideri političkih partija iz RS-a koji imaju poslanike i delegate u parlamentu BiH postavili za usvajanje predloženih zakona o Ustavnom sudu BiH i zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH.

snsd parlament bih

On je uputio pitanje Zvizdiću, ali i ostalim ministrima zašto se odugovlači sa ovim procesom.

Poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović otvorio je pitanje pokretanja inicijative za obnovu tužbe BiH protiv Srbije, na koje je ostao bez odgovora, s obzirom da Zvizdić nije bio prisutan na početku sjednici.

denis becirovic

Poslanik HDZ-a Predrag Kožul nije dobio odgovor na pitanje o Reformskoj agendi i smanjenju opterećenja na privredu i preduzetnike, kao ni poslanik SDA Senad Šepić, koji se interesovao za status i kategorizaciju međunarodnih graničnih prelaza u zapadnom dijelu BiH.

Odgovarajući na pitanje šefa Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandre Pandurević, zamjenik ministra transporta i komunikacija BiH Saša Dalipagić rekao je da se izrada projekta i studije za putni pravac Sarajevo-Foča-Podgorica finansira IPA sredstvima, da je u toku izrada idejnih rješenja, dok za most preko rijeke Tare postoje tri varijante.

parlament bih

Dalipagić je naveo niz detalja u vezi sa saradnjom nadležnih institucija i organa BiH i Crne Gore, rokovima i zajedničkim finansiranjem ovog projekta.