Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zabava u Sarajevu: Mališani proslavili kraj školske godine maskenbalom

prvacici sarajevo1

U srcu sarajevske općine Stari Grad, u Ulici Štrosmajerova, brojni mališani su se zabavili uz maskenbal, face painting, balone, maskote i igru, čime je počeo višednevni program “Dani djeteta” koje organizuje Općina Stari Grad, prenosi Anadolu Agency (AA).

Program u Štrosmajerovoj ulici je bio otvoren za sve mališane, ali su većinu činili starogradski prvačići, koji su posljedni dan ove školske godine, odnosno “veseli čas” proslavili velikim maskenbalom.

Nedim Mimani, maskiran u policajca, rekao je da mu je želja, kad odraste, da postane policajac.

“Zbog toga sam izabrao ovaj kostim, mnogo mi se sviđaju i maskote”, kazao je Nedim.

Lejli Kulibašić mama je pomogla da napravi kostim vještice, koji je imala na sebi.

“Jako mi se sviđa kako izgledam i nisam toliko strašna“, kroz smijeh je rekla Lejla.

Na maskenbalu su bili prvačići iz svih šest osnovnih škola sa područja Starog Grada, a učiteljica Alisa Mujan iz Osnovne škole “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” a Hrida je povela dva odjeljenja: “Djeca se zaista divno zabavljaju i mnogo hvala Općini Stari Grad za ovaj ‘veseli čas’ u ime svih nas”.

Vesela kolona predvođena maskotama Minnie, Mickey Mouse, Spiderman i Hulk su obišli i veseli krug ulicama Zelenih beretki, Zlatarska, Ferhadija s povratkom u Štrosmajerovu, a privukli su pažnju velikog broja prolaznika, ali i stranih turista. Program “Dani djeteta” organizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport općine Stari Grad povodom završetka školske godine kao i Međunarodnog Dana djeteta, koji se obilježava u ovom mjesecu, a trajat će do 20. juna.