Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nove trzavice

Vulin nije dobio dozvolu da helikopterom uđe u BiH, Konaković: Da je neko ozbiljniji, potrudili bi se

aleksandar vulin
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Aleksandar Vulin

Nakon što mu je zabranjen dolazak u BiH helikopterom, oglasio se potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin

Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu nije odobren dolazak u Bosnu i Hercegovinu (BiH) helikopterom. U razgovoru za portal Klix.ba ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je da je dopis iz Srbije stigao u petak navečer, mimo procedura.

“U ponedjeljak, da se radi o nekoj ozbiljnoj osobi, mogli smo uložiti neki napor da eventualno taj problem riješimo. Pošto je riječ o čovjeku koji direktno i više puta udara na suverenitet i integritet i napada BiH, finansira studentice koje veličaju ratne zločince, a pošto je taj dio zaista u mojoj nadležnosti, tu vrstu saglasnosti zbog pogrešnih procedura i osobe o kojoj se radi nisam potpisao”, rekao je Konaković.

elmedin konaković nakon sastanka
FOTO: Fena/ Arhiva
Elmedin Konaković

Konaković je kazao da on Vulinu ne može zabraniti ulazak u BiH, ali kada je riječ o ulasku helikopterom ta saglasnost je potrebna.

Vulin: Rekli su mi, nema ko da potpiše, svi su na moru

Nakon što mu je zabranjen dolazak u BiH helikopterom, oglasio se potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

“Danas me je predsjednik Naše stranke Edin Forto, čovjek koji je, koliko čujem pod potpunom komandom ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedina Konakovića, a naravno da je za ovo imao saglasnost stranaca, ne zabranio nego uspio da spriječi da dođem da se poklonim sjenama poklanih Prebilovačana” izjavio je Vulin gostujući na Pinku.

Vulin tvrdi da mu vlast u BiH nije zabranila dolazak helikopterom, već su mu sat vremena pred let rekli da u “Fortinom ministarstvu nema nikog da potpiše dozvolu za prelet jer su svi na moru”.

Vulin se danas trebao pojaviti u Prebilovcima kod Čapljine gdje se obilježava godišnjica stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.