Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vukasović: Ideja o gašenju stranaka i formiranje jedne nove je nerealna

mario vukasovic

Priča o ujedinjenju stranaka po principu gašenja svih dosadašnjih i formiranja jedne velike partije na ljevici je utopistička i nerealna ideja pola godine pred izbore, smatra zastupnik u Skupštini KS i član Naše stranke Mario Vukasović.

Vukasović je za agenciju Patria rekao da je to jako lijepa priča za uho, no nema pokrića u našoj današnjoj realnosti.

– Ne bi bilo loše ni analizirati malo stvari sa finansijske strane, tj. kako stranke lijevo od centra stoje sa finansijama, da li neki subjekti možda imaju neplaćene dugove koji bi predstavljali smetnju ovakvom načinu ujedinjena, jer to su realne prepreke o kojima se, koliko vidim, u javnosti do sada nije raspravljalo, a vremena je sve manje – ističe Vukasović.

Vukasović dodaje kako priču treba graditi na realnim osnovama kako bi se došlo do zajedničkog cilja.

– Ovako ponuđen prijedlog meni izgleda kao pokušaj pranja vlastite odgovornosti u priči oko ujedinjenja na ljevici i traženje alibija za soliranje u nastupima do izbora.

Priču treba graditi na realnim i iskrenim osnovama, treba nastaviti ravnopravno razgovarati o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH i onome što ćemo građanima ponuditi nakon izbora, pokazati da se slažemo i da imamo jedinstven stav oko krucijalnih pitanja – zaključio je Vukasović.