Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Vozio bez vozačke neregistrovan automobil, već ima 11.667 KM neplaćenih kazni

MUP KS kontrola saobracaja
FOTO: MUP KS

U pitanju je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja

Prije dva dana (8. avgusta 2024. godine) u 12.10 sati u mjestu Orahov brijeg, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo “Opel Corsa”. Vozilom je upravljao M.H. (rođen 1999.), nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske tablice. Također, vozilo koje je vozio 25-godišnjak nije bilo registrovano.

Policajci su provjerom utvrdili da muškarac upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od čak 11.667,00 KM.

U pitanju je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će bit podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj, saopštili su iz MUP-a KS.

14 pijanih vozača

U toku proteklog dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 676 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključeno 14 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, a dva lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom. Jedan vozač isključen je iz saobraćaja jer je zatečen da vozi za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Pet motornih vozila isključeno je iz saobraćaja zbog isteka važnosti potvrde o registraciji.