Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vladimir Delić: Polijepili smo hiljade plakata podrške Karadžiću i Šešelju

BiH

vladimir delić

U organizaciji Srpske radikalne stranke dr. Vojislav Šešelj na području istočne Republike Srpske, posebno istočnog dijela Hercegovine, a tradicionalno u Bileći i Gacku kao i uvijek polijepljeno je nekoliko hiljada plakata podrške haškim optuženicima, bivšem predsjedniku SDS-a i RS-a Radovanu Karadžiću i predsjedniku SRS-a Vojislavu Šešelju sa natpisom “srpski junaci”, potvrdio je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Vladimir Delić, zamjenik načelnika Opštine Bileća i član Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke dr. Vosjilav Šešelj u Bileći.

“Trudili smo se da polijepimo što više plakata. Nekoliko hiljada smo uspjeli polijepiti. Sada ne mogu biti siguran, ali trudili smo da pokrijemo što veće područje”, rekao je Delić.

Delić je u momentu razgovora bio u autobusu pred ulaskom u Beograd gdje je delegacija SRS-a dr. Vojislav Šešelj sa članovima i simpatizerima krenula na miting Srpske radikalne stranke koji će se u glavnom gradu Srbije održati u 17 sati.

“Idemo na miting koji je organizovala Srpska radikalna stranka. Sigurno da ćemo iskazati neki vid podrške bivšem predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću. Zasigurno ćemo ga podržati bez obzira kakvu odluku danas donijeli u Haagu. Sam današnji dan je simboličan sedamnaesta je godina od početka NATO bombardovanja tadašnje SRJ, izricanje presude Radovanu Karadžiću, izborna kampanja u Srbiji. Ne možemo razdvojiti jedno od drugog”, naglasio je Delić.
Najavio je da će se aktivnosti SRS-a dr. Vojislav Šešelj u BiH nastaviti i u narednom periodu s obzirom i na predstojeće izricanje presude predsjedniku SRS-a Vojislavu Šešelju zakazane za posljednji dan marta.

“Naše aktivnosti su neminovne bez obzira kakva odluka u Haagu bude. Danas u autobusu idemo organizovano u Beograd na miting. Izricanje presude počinje u 14, a mi ćemo u 17 održati miting. Bit će to prilika da iskažemo i svoj stav o tome. To je neminovno”, poručio je u razgovoru za Anadolu Agency Delić, zamjenik načelnika Opštine Bileća i član Opštinskog odbora SRS-a dr. Vojislav Šešelj.

Plakate podrške haškim optuženicima Karadžiću i Šešelju fotoreporter Anadolu Agency zabilježio je danas i u Istočnom Sarajevu, a prema podacima pojavili su se i u ostalim dijelovima RS-a, kao što je Vlasenica.