Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada RS: Granični prelazi na Koridoru Vc u skladu s entitetskim nadležnostima

BiH

rs_vlada_granicni_prijelaz

Vlada Republike Srpske razmatrala je danas Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju granične procedure za željezničke granične prelaze Šamac-Slavonski Šamac i Čapljina-Metković na mediteranskom koridoru (koridor Vc).

Zaduženo je Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a da s Ministarstvom transporta i komunikacija BiH i Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija BiH dogovori sve detalje sporazuma, vodeći računa da se ne narušava entitetska nadležnost, saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Prihvaćena je i Informaciju o Trećem nacionalnom izvještaju i Drugom dvogodišnjem izvještaju o emisijama GHG gasova Bosne i Hercegovine u skladu sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a ima zadatak da nastavi daljnje aktivnosti u cilju konačnog prihvatanja Trećeg nacionalnog izvještaja i Drugog dvogodišnjeg izvještaju o emisijama GHG gasova Bosne i Hercegovine u skladu sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama od strane Sekretarijata za klimatske promjene u Bonu (Njemačka).

Na sjednici je utvrđen i Nacrt programa rada Vlade RS-a za ovu godinu te usvojen Plan poslova premjera i osnivanje katastra nepokretnosti za 2017.