Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GPBIH

Vlada Njemačke Graničnoj policiji BiH donirala opremu za nadzor granice

l_fc1cfedc3c99f8294459a75dec3fb544 (1)

Vlada Njemačke dosad je Graničnoj policiji donirala opremu u vrijednosti više od oko 13 miliona maraka s ciljem operativnog jačanja te policijske agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na zračnim lukama u BiH te organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i oficir za vezu Savezne policije Njemačke za BiH Florian Wedekind u utorak, 22. marta, potpisali su sporazum o donaciji SR Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Radi se o specijalističkoj opremi veće vrijednosti namijenjenoj za nadzor granice, kao i za druge aktivnosti koje će doprinijeti sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlada Njemačke dosad je Graničnoj policiji donirala opremu u vrijednosti više od oko 13 miliona maraka s ciljem operativnog jačanja te policijske agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na zračnim lukama u BiH te organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.