Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogrešno izračunali

Ukupno smrtno stradalo 13 osoba u Jablanici i Konjicu

donja jablanica iz zraka
FOTO: Pixsell

Darko Juka, portparol Vlade HNK, potvrdio je da je trudnica, koja je jučer izgubila bebu, danas u stabilnom zdravstvenom stanju.

Na press konferenciji Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona objašnjeno je da su pogrešno izračunali broj žrtava i da je na ovom području ukupno 13 poginulih.

Darko Juka je naveo da su neka tijela prijavljena više puta od nadležnih službi, te se zbog toga govorilo o većem broju, ali da je službeni broj preminulih do sada 13 osoba.

“Jedna osoba je pronađena mrtva u Buturević Polju u Konjicu, a preostalih 12 su pronađeni u Donjoj Jablanici, gdje je situacija najkritičnija. Tri osobe su smrtno stradale i u Fojnici, stoga je zvanično ukupan broj nastradalih u poplavama u BiH do sada 16”, rekao je.

Ukupno je 10 osoba na području HNK za kojima se traga, od čega je njih četvero u Konjicu, a šestero u Jablanici.

“Što se tiče nestalih osoba, trenutno se u u Konjicu traga za četiri osobe, dok se u Jablanici vodi šest nestalih osoba. Majka koja je izgubila bebu trenutno je stabilno, nije još uvijek izvan životne opasnosti, ali je stabilno i na liječenju je u KB ”Dr. Safet Mujić”, rekao je na press konferenciji šef Odjela za odnose s javnošću Vlade Darko Juka. –