Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenski bilten

Visoke temperature, ali i padavine: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

vrijeme kiša
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

U Bosni umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena.

U četvrtak 22.8.2024. u Bosni i Hercegovini stabilizacija vremena. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake ili magle. Tokom dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.

U petak 23.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

U subotu 24.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.